Mintys apie Lietuvos garsinimą žiniasklaidoje ir apie Brexit 2016.06.28

vladukas123

Na kažkaip pavargau nuo viso negatyvo aplinkui. Kiek mes, LIETUVIAI, galime save drožti ir peikti?. Kur tik nepasisuki, kur tik neįjungi žiniasklaidos priemones: ar tai būtų radijas, ar televizija, ar naujienų portalai - nieko nematai išskyrus pranešimus "kažkas kažką nužudė, kažkas prisigėręs vairavo, kažkas brakonieriavo, kažkas kažką pavogė, apgavo, kažkas kyšį paėmė, ir.t.t." Toks įspūdis, kad pas mus nieko gero nėra. Na tai LT naujienų pateikimas.

Jei sumanai pažiūrėti kitas laidas - ne ką geriau - "24 val.", "TV pagalba" "KK2" ir dar dievai žino kiek jų apie provincijos žmonių tarpusavio rietenas, aukštuomenės ir elito nesąmones.

Reklaminiai klipai apie įvairias akcijas Lietuvoje taip pat "superinės":
  1. Su prezidentės bei kitų žymių žmonių balsais priešakį "Lietuvoje kas 1 val. pranešimas apie smurtą; nukentėjusiųjų nuo smurto skaičius toks, ked netilps į Kauno Žalgirio arena, visi girti aplink, pilni vaikų globos namai ir t.t. ...."
  2. Akcija "ar tu plauki?" - visas aprašymas įvaryti siaubą žmonėms "Per metus mes prarandame visą klasę ..."
Nesuprantu aš viso to.
Vienintelė televizija ir radijas - LRT, kažkokia pozityviau viską pateikia išskyrus aišku paminėtas reklamas, Dar objektyviau info pateikia Žinių radijas. Visa kita kažkokia bauginimo mašina.

Ir į visa tai žiūrint, kokią nuomonę apie mūsų šalį gali susidaryti atvykę užsieniečiai? ar kas nors visa tai pamatęs norėtu čia sugrįžti? gerai, kad mažai kas moka lietuvių kalbą ...

Dabar visi aplinkui kalba apie Brexit. Viskas pateikiama kaip baisus dalykas, kuris palies vos ne kiekvieną Lietuvos gyventoją, kad didžiausia problema "ant Lietuvos". Pabuskit visi - tai smegenų plovimas ir dėmesio nukreipimas nuo mūsų šalyje vykstančių procesų. Britai pasakė, kad išeina - na ir gerai jie apsisprendė patys. Visų dėmesys nukreipiamas į klausimus "kas dabar bus? kaip bus sprendžiamas išėjimo klausimas?". O ar mums reikia dėl to sukti galvas, kai pas mus savos problemos nesprendžiamos? Su Britais nieko neatsitiks - jie išgyvens savus sunkumus - lygiai taip pat, kaip mes išgyvenome paskelbus savo nepriklausomybę ir pabėgome iš SSRS gniaužtų. Mums manau buvo sunkiau, nes mes nieko neturėjome, nei savų pinigų, nei normalios ekonomikos ir t.t.. Be to dar ir su kariniais veiksmais bei agresija. Britai savo norą pareiškė ir reikia jį gerbti, o ne tyčiotis, kaip visa internetinė erdvė. Prisipažinsiu - taip buvau ir aš trumpam pasidavęs tai psichozei ir pajuokaudamas brūkštelėjau draugams porą pajuokiančių sakinių. Bet dabar matau, kad visa tai pavirto į masinę psichozę ir niekinimą vienos tautos pasirinkimo.

Komentarai