Pirmosios varžybos (LSL, 2018 metų I etapas, Rėkyvos ež.)

vladukas123
Na va ir prabėgo pirmosios spiningavimo varžybos, kuriose dalyvavau po naujojo Kauno žūklės klubo "PLĖŠRŪNAI" vėliava.

Supažindinsiu tuo pačiu su klubo ekipažais ir komandomis.

Komandą "Plėšrūnai 1" sudaro sudaro du ekipažai  "Plėšrūnai -1" ir "Upinis"

Ekipažas "Plėšrūnai 1" (iš kairės į dešinę - klubo prezidentas Marius Tamošiūnas ir Mindaugas Večkys)

Ekipažas "Upinis" (iš kairės į dešinę -Aš ir Upinis- Mantas Galvanauskas)

Komanda "Plėšrūnai 2" sudaro ekipažai "Plėšrūnai 2" ir "Plėšrūnai 3"

Ekipažas "Plėšrūnai 2" (iš kairės į dešinę - Aurimas Miknius ir Povilas Barštys)

Ekipažas "Plėšrūnai 3" (iš kairės į dešinę -klubo sekretorius Marius Sukackas ir Remigijus Verbyla)

Varžybos vyko dvi dienas (turais). Pirmą dieną buvo oficialus čempionato atidarymas, kurio metu mūsų klubą "Plėšrūnai" oficialiai į savo gretas priėmė Lietuvos spiningautojų lyga (LSL), I varžybų turas (nuo 14 val iki 20 val.), pagautos žuvies svėrimas ir I turo rezultatų paskelbimas. Antrą dieną II varžybų turas (nuo 8 val ryto iki 14 val.), žuvies svėrimas, rezultatų suvedimas ir paskelbimas. I varžybų etape  dalyvavo 52 ekipažai  ir 27 komandos. Pirmąją dieną pagauta 89,912 kg. žuvies, antrąją - 62,256 kg. Viso - 145,352 kg. Dižiausia žuvis lydeka - 2,896 kg. ir didžiausias ešerys - 1,506 kg.

Štai keli iš tų didžiųjų ešerių :

Tai tiek statistikos bendros - oficialiai ją galima pasižiūrėti LSL svetainėje www.spiningas.lt

Kaip mums sekėsi? Na vertinant, kad daugumai iš mūsų pirmas kartas, tai manyčiau visai neblogai:
Viso etapo ekipažų įskaitoje kaip ir priklauso prezidentiniam ekipažui pasisekė geriausiai - užėmė 32 vietą, ekipažas "Plėšrūnas 2" užėmė 34 vietą, mano ekipažas su mano "pagalba" - užėmė 35 vietą, o "Plėšrūnai 3" - 40 vietą. Komandinėje įskatoje "Plėšrūnai 1" - 17 vietą, o "Plėšrūnai 2" - 20 vietą.

Šiaip sunkus etapas, nes visi žvejojo praktiškai dvejose vietose "duobėje" ir "kelmyne" šiek tiek keisdami dislokacijos vietas nedidelėje teritorijoje. Visi orientavosi į ešerius ir juos viliojo pagrinde guminukais, su viltimi, kad jais susigundys bonusiukas - lydeka.

Savo rezultatais asmeniškai nusivylęs, nes pasirodo pačiam reikia mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis stebėt aplinką bei greitai daryt išvadas, o ne užsispyrusiai savo mintyse kapanotis. Palikau tame ežere aibe svarelių, masalų, valo ir t.t. Praėjo 1,5 turo, kol supratau ką neteisingai darau ir pradėjau padėti savo naparnikui gaudyt žuvį. O reikėjo tik normaliau pasižiūrėti koks pravedimo greitis.

Gerai, kad naparnikas kantrus, o ir visi klubo nariai savo gera nuotaika visaip kaip bandė prašviesint mano subjurusią nuotaiką po I turo. Jų pagalba ir patarimai bei pačio padarytos išvados kitą dieną jau atsipirko. Ačiū jiems visiems.

Aišku ir šiokių tokių mažų nesusipratimų būta, pvz. po pirmo turo sužinojom,  kad už mūsų klubą atstovauja trys nauji nariai - Sukala (jis pasirodė besąs - Sukackas), Verlyla (jis gi Verbyla) ir Bukštys (Jis gi Barštys). Tai nelabai dabar aišku ar vieni rašyt nemoka, ar kitiems su skaitymu negerai 🙂 Bet išsiaiškinus klaidos buvo ištaisytos 🙂

Ir dar keletas vaizdų iš praėjusių varžybų bei poilsio tarp jų.

Komentarai