Plėšrūnai - vėjas ir ešeriai :)

vladukas123
Sveiki,  senokai rašiau jau apie žvejybą :)



Šį kartą rašau ne apie echolotus, o apie žūklę - tikslingą ešerių žūklę:) Senai su mūsų klubo "Plėšrūnai" prezidentu Mariumi vis viens kitą pratraukdavom per dantį dėl vieno dzukijos ežero ešerių. Jis tvirtino kad "jų ten nėra" nes nepagaudavo  ir "nelabai tikėdavo" kad kartais mano įdėtos į FB foto tikrai yra iš to ežero :) Jis tvirtino, jog dabar yra madinga slėpti savo žvejybos vietas, kad kiti neatvyktų ten pat ir nukreipti žvejus į kitus telkinius, kitaip sakant- belenkur (į Luksnėnus pvz, arba į Žeimenio ežerą prie girininkijos) :) O aš sakiau, kad Marius tiesiog ešerių tame ežere ne ten ieško :)  Aš suprantu tuos, kurie klaidingas vietas nurodo, nes pats irgi kartais pats taip darydavau :) Bet dabar iš to dažniausiai tik pasijuokiu, nes kaip vienas iš LSL dalyvių yra pasakęs - nėra didelio skirtumo ar tu pasakysi, ar ne savo žvejybos vietą, nes kiti, nors ir žinos tą vietą,  nereiškia, kad pagaus joje tą žuvį- jie juk nežino nei ant ko, nei kokiu būdu, nei kokiu laiku tu tas žuvis ten gaudei :)

Su Mariumi ilgai planavom sugriauti kažkurį vieną iš šių dviejų "mitų" :). Ir štai - ta diena išaušo - susitikom ant mitinio ežero. Tikslas ešerys (bent vienas ar du po 500 gr.). Pradėjom anksti ryte nes meteorologai prognnozavo didelį vėją (gūsius iki 20 m/s) po 10 val ryto ir į pavakarę lietų.

Plaukiam . Pirmas taškas. Mailaius daug prie šlaito.  Pagalvojom kad ir ešeriai šalia turėtų būti. Pirmi metimai ir absoliutus 0. Plaukiam toliau :) Iš pradžių masčiau, kad reikia ešerių ieškoti rudeninėse ar ankstyvo pavasario vietose, t.y giliaum, bei bandyti suvylioti juos tokiam laikui, mano manymu, tinkamais masalais (visokiais krachobolais ar kirminiukais). Antras taškas - panašus šlaitas- mailiaus nedaug echoloto ekrane, bet pasirodo ir vienas kitas didesnis simbolis. Sustojame - keli bakstelėjimai.  Šiek tiek kitaip atsistojame kelis kartus ir Mariui užsėda lydekaitė.



 Na jam iš kart sakau, kad nėra čia ką veikti jei norim ešerių :) (bent kol kas)  ir patraukiame į kitą tašką. Vėjas pamažu vis kyla.

Kitame taške vėl atsistojame gyliau. Keli bakstelėjimai - hmm - gyvybės yra bet kazkodėl nenoriai kimba ? Pasislenkame sekliau. Keli metimai ir Mariaus masalą pagriebia lydekaitė. Džiugu už draugą, bet sau galvoju  - atvykom ešeriu ieškoti, o nelydekų :). Paklausiu su kokiu svoriu žvejoja?  atsakymas 10 g.  Na galvoju nedidelis skirtumas - nes pas mane 8 g.  (p.s. aš taip tik galvojau).  Žvejojam toliau.  Po kelių metimų jam užkimba 3 lydekaitė, kuri kaip ir kitos prieš tai  mažensnė nei 45 cm. :) Prasideda vėjo išdaigos. Pirmas bei paskutinis jo perspėjimas Mariui (nes toliau prt jį tik nuostolius Marius patyrė)  - kol Marius bandė masalą iš margašonės lupų ištraukti vėjo gūsis pagriebė jo kepurę ir nubloškė tiesiai į graibštą pas lydeką. Saldžiai pasijuokiam :) Pasidžiaugiu trumpai, kad nors draugas veiksmo su lydekom turi,  bet viduj pradeda kirbėti  - aš juk dar nieko neištraukiau ir reikia kažką keist savo veiksmuose:)  Pastebėjau, kad Marius gaudo ant žuvytes imituojančių guminukų, o ne krachobolų ar kirminukų kaip aš. Hmm???  pagalvoju - juk jau beveik vasara, mes esam seklesnėje vietoje - mailius šalia - tai gal jau laikas ir masalus naudot panašius į  žuvytes, kurias jie čia gali medžioti t.y. aukšles, dygles ir kuojas. Pakeičiu masalą, t.y uždedu  į dyglę panašų guminuką.  Švysteliu į šoną. Ir pirmu pravedimu - turiu tai ko ieškome :)



  Dar keli metimai ir Marius turi savo rankose ešeriukus




Na [asidarė smagiau - pamažu įsibėgėjam ir ekspirementuodami su masalais vis patraukiam ešeriukus. Galu gale Mariui kažkas rimčiau užsėda ir jis "paprašo" graibšto. Nedidelė klaidelė (t.y. šiek tiek atlaisvintas prieš pabaigą valas) ir ......... :) Aš šiek tiek pamoralizuoju ....... :) Bet po keliu metimų - gaunu atgal tokį pat moralą  ........ :)  atsitiko tas pats :)  Šiokia tokia pertraukėlė su kibimais :) Mmasalų kaitaliojimas ir  du dideni - rankose :)


Marius dar patraukia per dantį mane  - "tai o kur didesni?" :) Pasijuokiu - "jei per žioplas klaidas nesugebam ištraukti - tai ir nebematom" :) Ant tu žodžių - pajuntu kaip valas vyniojamas sustoja - lyg užsikabintų už kokios kliūties, įsitempia ir palinksta spiningo viršunėlė - trukteliu ir .......... anam valo gale yta tai dėl ko čia atvykom :) Šį kartą be jokių klaidų pavyksta atvesti iki graibšto beveik 600 gr. dryžuotąjį :)

 
Pagaliau ir Marius savo akimis pamatė, kad Ešerių  čia yra :) Kelių panašių man ir kelių Mariui nepavyko iki graibšto atvesti -, pusiaukelėje atsipurtė. Smagiai  delno dydžio ešeriukus tampėme   apie 1,5 ar dvi valandas. Veiksmas su jai vyko kol vėl Mariui neužsėdo lydeka (ketvirta). Šį kartą jau didesnė nei 50 cm :)

Dar keli metimai ir Mariaus fluorkarboninį pavadėlį nupjauna taip pat greičiausiai lydeka :) Ešerių šventė toje vietoje pasibaigė ir mes pajudėjome toliau.

Vėjas ne juokais įsismarkavo ir teko ešerių ieškoti ten kur vėjas leido juos žvejoti, o ne ten kur mes norėjom jų ieškoti:) Kol ieškojome ešerių -  vėjas idykėlis Neptūnui padovanojo Mariaus akinius :)  Vis dėl to radom ir tokiom sąlygom ešerių susibūrimo vitą - ir vėl smagiai patampėme į valias delninių dryžių apie  valandą :) Šioje vietoje keičiant masalus -  paaiškėjo, kad aš visą dieną gaudžiau su 6 gramų kulverstuku, o ne 8 g kaip galvojau ir kaip deklaravau Mariui ;)

Nuplaukę į krantą, susitvarkę ir sustojame dagalinėje, pasimame kavos, kad aptartume rezultatus. Vėjas vėl paišdykauja su Marium :) Mariui pastačius kavą ant automobilio dangčio jis pūsteli ir išpilą kavą :) Vargšas kolega vėl kulniuoja kavos :) Jam gryžus sudėliojam rezultatus :)

4 lydekaitės (viena tik legali).
Ešeriukų gal koks 30-40 :)
Tikslas - pagauti bent vieną ešerį virš 500 g. - pasiektas - vienas ešerys apie 600 g. ( gal dar 4  tokie būtų buvę, bet .... ).
Marius didesnį ešerį  ne tik pamatė savo akimis šiame ežere,  bet ir kelių panašių ešerių  jėgą pajautė ;)

Aš kelis (tiksliau 10 ) ešerius pasiėmiau.


  Labai jau norėjosi karšto rūkymo šviežių ešerių :) Kuriuos jau kitą dieną ragavau  :)


Super praleistas laikas :) Ačiū Mariui už kompaniją ir manau įrodžiau, kad Ešerių yra tame telkinyje (Daugai) :)




Komentarai