Plėšrūnai JV - 2021 metų LSL čempionato III etapas (Avilys)

vladukas123

 


Sveiki visi. Praėjo 2021 metų LSL  trečiasis etapas. Jis vyko aštuntame pagal dydį Lietuvos ežere Avilys. Ežeras įdomus su daug salų, seklumų ir įlankėlių. Didžiausias gylis 13-14 metrų, vidutinis 2,9 m. (pagal Wiki) nors aš sakyčiau vyrauja 6-7 m g. :) Pagal Wiki iš įskaitinių žuvų galima pagauti lydeką, ešerį ar šapalą. Bet teorinėmis galimybėmis šapalą pagauti abejojau, tad pagrindiniai taikiniai galėjo būti ešerys ir lydeka. O apie galimybę juos pagauti turėjom išsiaiškinti treniruočių metu. 


TRENIRUOTĖS


Treniruotėms skirta buvo 5 dienos, bet dėl oro sąlygų jų liko keturios. Kadangi porininkui neišėjo atvykti į treniruotes - teko vienam paplušėti. Viena diena ir viena popietę prisijungė kitų ekipažų nariai trečiadienį Sergejus, o penktadienį pusdienį Mindaugas. Orai visas diena buvo skirtingi. Pirmadienis šiltas gražus su trupučiu vėjo. Antradienis - nors ir šiltas, bet šlapias ir vėjuotas, Trečiadienis su saulėtas, bet vėsus ir vejuotas, ketvirtadienis dar kitoks ir t.t.. Antradieni dėl liūčių iš vis tik keletui valandų buvo galimybė išplaukt :). Treniruočių metu vis sunkiau buvo apsipręsti ką gaudyti. Lydekų dydžiai nedžiugino, o jei ir užkabindavai legalią - tai jos buvo kažkokios labai liesos bei sverdavo 600-800 gr. Su ešeriais dar kita istorija - arba labai maži arba puskiliniai bet retokai. Tik ketvirtadienio pavakare pradėjo paišytis bendresnis vaizdas apie ešerių elgesį, bet tai tik mintys, kurias reikėjo patikrinti. Ir nors penktadienį norėjau skirti poilsiui - teko vėl išplaukti patikrinti ar susidariusi nuomonė yra teisinga. Tai nenuėjo veltui, bet atsiliepė nuovargiui :( Kitaip sakant susidėliojo planas toks - varom ešerių o jei bus bonusas - bus super, tuo labiau kad lydekos sukdavosi tose vietose ir užkibdavo begaudant ešerį.










 VARŽYBOS


Atvažiavo Jevgenijus  - papasakojau ką atkapsčiau per treniruotes ir planą. Sutiko. Startas. Viskas pagal planą. Po kelių metimų atsiliepia Jevgenijui lydeka. Ištraukiam - trūksta 0,5 cm. :(  dirbam toliau . Pirmame taške parenkam zurzlikų gal 10. nutariam perplaukti. perplaukus pamažu per valandą surenkam gražius keturis ešerius.  judam pamažu toliau. pasitaiko mažesniu, bet didesniems kažko trūksta išerzinti. kadangi vienas iš gražesnių buvo giliai prarijęs masalą - pradėjo negerai jaustis - tai nuvežėm svertis, nors visai to nesinorėjo daryti. Pasvėrėm 4 ešeriai 1,776 gr.  



Nuotaika nebloga po 2,5 val. grįždami atgal nusprendžiame sustoti šiek tiek kitoje vietoje. Ir kaip paaiškėjo tai buvo nebloga idėja - nes nuo kranto info greitai nuskriejo .... ir aplink iš kito galo ežero tiesiu taikiniu prie mūsų keli ekipažai ... gražu buvo pasižiūrėti kaip sukinėjosi :) tik pasitraukus iš ten iš kart į vietą :) tik džiugu, kad nieko ten nebuvo ir kad sustojom kitur ....:) Kai išsisklaidė visi nieko nepagavę - mes irgi grįžom nuo ten kur pradėjom - įsisodinom dar tris gražuolius ir vieną padoresnį (150 gr. :)  ir su 7 ešeriais ir 13 zurlzikų užsidarom :) bendras svoris 3,67 kg ir 3 vietą ture. 

Kita dieną planas tas pats. Tik dėl rūko nukeliamas startas ir finišas 2,5 val. Gal ir gerai galvojau - nes man sunku buvo per treniruotes atkapstyti rytines ešerio buveines ir rytinio turo neramiai laukiau.  Tas dalinai ir pasitvirtino. Startavus vėl pirmais metimais neįskaitinė lydeka. O toliau nesėkmių ruožas - tai nepakerti, tai dar kažkokia nesamonė - įtampa ir t.t.. kitaip sakant likus 45 min. sėdėjom tik su 6 zurzlikais :( bet nutariam perplaukti ten kur mano manymu gal ir ankstokai bet turėtų prasidėti veiksmas. Na per ta pusvalandį ištraukiam 3 ešerius, ir dar trys "nueina"  man per vidurį traukimo. taip ir užsidarom su trim ešeriais ir šešiais zurzliais - svoris 1,416 kg. -24 vieta ture :( Liūdesys :)


 



 Bendrai etape tikslą kaip ir pasiekėm 10 vieta, bet pritruko tų trijų neištrauktų ešerių iki prizinės vietos.

  

IŠVADOS

Treniruočių metu neperpratau ešerio rytinio elgesio :( Ešerius gaudėme 6-9 m. gylyje džig sistema su 4-7 gr.  glavakabliais ar cheburaškom. Masalai Fishup u-shad 2,5-3,5 colių. Norint siekti rezultatų reik kažkiek laiko skirt ir poilsiui bei pamastymams .....  kaip ta valtis foto ;)



IKI susitikimo ant Daugų kranto rusėjo mėnesį - ten laukia arši ir intriguojanti kova dėl medalių, na o mes stengsimės savo ruožtu siekti savo tikslo bei semtis toliau patirties kovose su jais ;)


Labai didelis Ačiū 

Marius Tamošiūnas už varžybų organizavimą, 

Jo šeimai, Dariui, Remigijui ir Vakariui už pagalbą jam, bei sriubą ;)

Jevgenijui už .... ;)

PLĖŠRŪNAMS  už palaikymą, 

KAUNAKIEMIS, SPININGAVIMASLT bei HART už šilumą prie laužo vakarais treniruočių metu :)

Aišku Šeimai, Sauliui  ir kitiems už palaikymą :)

Ir rėmėjams "Luckytackle.eu" už palaikymą, pasitikėjimą ir puikius masalus, kabliukus, valus ir viską ko reikia varžyboms

"Fishup", "Format", "Narval"  "Gemini" masalai

GURZAHOOK - kabliukai ir furnitūra 

Angler studio ir Modestas Duotas už foto ;)

  



Komentarai

  1. Sveiki! Kokia pas Jus aliumininė valtis? Gal foto galima būtų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba - valtis progress 4 su evinrude 50HP foto čia yra https://www.facebook.com/photo/?fbid=10216335904218330&set=pcb.10216335904738343

      Panaikinti

Rašyti komentarą