Plėšrūnai JV - 2021 metų LSL čempionato IV etapas Daugai

vladukas123

 


Sveiki :) Na ką prabėgo IV ir paskutinis 2021 metų LSL čempionato etapas, o tuo pačiu pasibaigė ir pats čempionatas. Etapas vyko Daugų ežere. Ežeras gilus - vidutinis gylis 13,2 m, vietomis siekia iki 40 m. su įvairiais dugno pakilimais bei seklumom. Pagal duomenis iš LSL įskaitinių (plėšrių) žuvų čia galima pagauti lydeką, ešerį bei šamą. Nors prieš pradedant treniruotes internetinėse platybėse ir pasklido informacija bei foto apie pagautą įspūdingo dydžio šamą šiame ežere, bet aš abejojau galimybe pačiam pagauti tokią žuvį per varžybas. Tad beliko du taikiniai - lydeka ir ešerys. 


TRENIRUOTĖS


Šiam etapui ruoštis turbūt buvo sunkiausia, nes tai kaip ir "namų telkinys", kuriame labai dažnai šiaip žvejoju. Skirta treniruotėms palyginus daug dienų, skirtingomis oro sąlygomis. Treniruotės nieko blogo nežadėjo - viskas buvo gerai. Ir ešerius rasdavau ir lydekos kibdavo. Tik vienas dalykas neramino kaip bus per varžybas, nes tiek besitreniruojančių LSL ekipažų dar nesu matęs. Ir kas labiausiai neramino - tai taškų drožimas iki pagavimo ir net paskutinėmis dienomis. Aišku kiekvienas renkasi savo treniruočių taktikas. Aš savus taškus palikau ramybėje ir ieškojau naujų temų.  Kai kuriuos ežero plotus pažinau iš naujo, aplankiau plotus, kuriuose niekad nebuvau įplaukęs. Kažkoks atsirado suvokimas kur kas juda, kokiu metu. Tad pagal tai ir susidėliojo planas. Kadangi visus sėklius ir popsinius taškus diena iš dienos drožė kas 20-30 min vis skirtingi ekipažai - tad vilčių į juos nedėjau ir pasilikau 2-3 taškus kur buvo kibimai netipiškose daugumai vietose bei orientavausi daugiau į ešerius, kurių per treniruotes tikrai radau. 




VARŽYBOS

Pirma diena. Planas aiškus. Startas. Pirmame numatytame plote susirenkame 8 ešerius. Nedideli, bet ir nezurzlikai. Niekas nieko blogo nepranašavo. Po geros valandos susidarė toks įspūdis, kad didesniems ešeriams lyg  kas užrišo burnas. Echolote juos matai - o paimt negali. Kaitaliojom gumas, svorius, pravedimus - ir t.t. ir niekaip. Nusprendžiam - lėkti damušti iki 20 kitoje vietoje. Pakeliui pasveriam 2 didesnius. Atplaukę į kitą vietą matom kad ji tiesiog užgulta sportininkų. Bet suradom plotelį tolėliau  ir per gerą pusvalandį susirinkę keliolika zurzlikų - nuplaukėm pabandyti lydekos. Pirmame taške - Jevgenijui kibimas .... pro šalį.  Man timptelėjimas. Jevgenijui timptelėjimas. Jam pasirodė, kad tai gali būti ne lydeka. Pasikeičiam masalus ir per pusvalandį keturis zurzlikus padidiname iki elektrikų :)  vėl grįžtam  prie lydekos. Antram taške 0 kibimų. Trečiam 0.  Ketvirtam  stovi vieni iš lyderių. Atsistojam šalia per leidžiamą atstumą,  matom kaip jie traukia lydeką. Likus pusvalandžiui Jevgenijui netoli valties kibimas ..... pro šalį, pravedant toliau ta patį masalą ir jį jau matant  antras .... pro šalį, šalia mano masalas, kibimas ir matau kaip lydeka pataiko tik į uodegą. Laikas. Svėrimas. apie 1,4 kg. ir 22 vieta ture. Liūdna. 

Antra diena.  Po pirmos dienos nusprendžiu pakeisti ešerių gaudymo vietas. Startas. atsistojam vieni. Ešeriai vietoj. Bet nesugebam jų pažadint. Atplaukia vieni iš lyderių. Jie pamažu pradeda traukt iš po nosies ešerius, o mes ne. :( Išbandau  viską, bet stebėdamas suvokiu, kad šiandien ta diena, kai reikia visai kitokio pravedimo, o su savo įrankiais esančiais valtyje - aš to nepadarysiu. (Galvoje taip ir sukasi mintis, kodėl palikau visa tai namie? ). Dar šiaip ne taip sugebam ištraukti kelis ešerius, bet ..... Nusprendžiam pakeist vietą. Pakeitus vietą iš antro metimo lydeka - bet 48,5 cm :( Ištraukiam gan greit 8 ešeriukus .... bet nusprendžiam lėkti damušti zurzlikų ir bandyti vėl lydeką. Pabandėm  dasimušti - dasimušinėjam  iki 16 ...... bet varom lydekos. per 2 val - 0 kibimų. Finišas. 800 su biškiu gramų ir vėl stabiliai 22 vieta. Kas leido bendrai etape užimti 21 vietą.

Bendrai čempionate pakilom į 11 vietą. 

IŠVADOS:

Per didelis pasitikėjimas vienu būdu ir palikimas kai kurių įrankių namuose - prie gero nepriveda :) Ešeriams tiesiog reikėjo kitokio pravedimo - ką ir parodė etapo laimėtojų rezultatai. Bei labai daug "bet" .....  Ir  tikrai  didelis AČIŪ (be sarkazmo čia)  - Dariui ir Jurgiui už pamoką savotišką antausį ;)

VISO ČEMPIONATO PASIRODYMO VERTINIMAS

Tikslas buvo patekti į dešimtuką, kurio įvykdymui pritrūko 1 laiptelio, mes čempionate likom 11 -ti. Rezultatas kaip ir neblogas, bet suprantama, kad galėjome geriau. Ko pritrūko? Stabilumo. Kas trukdė tai pasiekti? Pagrinde  tai klaidos, kurių buvo labai daug ir kurios praktiškai išvardintos ataskaitose, o kitų nenoriu ir nėra tikslo vardinti. Šiaip kaip ekipažas pakilom dar 5 laipteliais aukščiau nei praeitam oficialiame čempionate ir tai nuteikia pozityviai.

NAUJIENOS 

Tai istorinė PlėšrūnaiJV ataskaita, nes ji šiai ekipažo sudėčiai paskutinė. Kitais metais turbūt ir kitoks ekipažo pavadinimas bus. Bet visos konkretesnės žinios bus ateityje. Dabar reikia daug ką apsvarstyti. ;)


Ir pabaigoje aišku rubrika :  AČIŪŪŪŪŪŪŪŪ :

Didelis didelis AČIŪŪŪ porininkui Jevgenij Boronenko už kartu praleistus 2.25 sezono kartu, už kantrybę su manimi, super praleistas akimirkas, kurių buvo tikrai  labai daug :) 

Kauno žūklės klubui "PLĖŠRŪNAI" už palaikymą ir praleistą kartu laiką ;)

LSL už organizuotą čempionatą ;)

Čempionato dalyviams už konkurenciją ;)

Denis Janovič - už suteiktą pagalbą ant vandens ;)

Sauliui už konsultacijas

Šeimai už kantrybę ;)

Sirgaliams už palaikymą ;)

Ir aišku rėmėjams be kurių būtų sunku pasiengti varžyboms:

Luckytakle.eu už puikius MAXIMUS spiningus, Fishup, Gemini, Narval masalus, Gurzahook kabliukus ir furnitūrą ;)



Galvakablis.lt už nuolaidas Varivas valams

bei klubo Plėšrūnai rėmėjui "AŽūklė"

Iki sekančių susitikimų čempionate arba ant vandens ;)  


Komentarai